Samen verminderen we de toenemende verontreiniging van onze zeeën en oceanen.
Bo-Bottles is ontstaan vanuit een “irritatie” omtrent het veelvuldig gebruik van plastic wegwerpflesjes en karaffen die niet praktisch zijn in de omgang. Dit was het vertrekpunt om op onderzoek te gaan naar een duurzaam alternatief voor zowel gebruik onderweg als thuis.
Dit heeft geresulteerd in 2 verschillende type glazen flessen met in totaal 6 verschillende formaten, maar allen met dezelfde unieke eigenschap. Een afschroefbare bodem. Lees hieronder het persoonlijke verhaal van Claar Visser over het ontstaan van Bo-Bottles.
2016
“Op mijn vergaderlocatie aan de Utrechtse Heuvelrug gebruikte ikzelf de reguliere glazen karaffen voor water en verse sappen. Ik kon deze alleen niet goed reinigen, namen in de koeling veel ruimte in beslag en in de zomer kwamen er snel fruitvliegjes in. Als je de karaffen vult met ijsklontjes en fruit dan vallen deze er ook nog, bij het inschenken van het eerste glas, allemaal uit.”


Begin 2017
Eind 2017
“Het onderzoek ging langs glasfabrikanten, blazers en designers binnen en buiten Europa. Toen er een mooie fles in zes verschillende maten was ontworpen en ook multifunctioneel inzetbaar zou zijn kwam de grootste uitdaging, het vinden van de juiste producent die voldeed aan de eisen zoals impact op het milieu, arbeids-omstandigheden en brandkwaliteit.”


2018
“Toen ik deze had gevonden moesten alle materialen gecertificeerd worden om te voldoen aan de hoge eisen van de Amerikaanse FDA en de Europese MEA (voedsel- en waren autoriteiten). Na uitvoerige tests werden alle definitieve mallen gemaakt, omdat ieder onderdeel exclusief voor Bo-Bottles ontwikkeld wordt. Eindelijk kon medio 2018 de productie starten en eind 2018 is de verkoop van Bo-Bottles gestart.”
Ons Plasticgebruik
Bron: Plastic Soup Foundation
5 miljoen ton
plastic belandt jaarlijkst in onze zeeën en oceanen. Jaarlijks wordt er 311 miljoen ton nieuw plastic geproduceerd, de productie stijgt jaarlijks met 8%.
80%
van al het plastic afval in de oceanen wordt geloosd door de industrie en door mensen op het land. Het bereikt de zee via rivieren, kanalen en havens.
5000 meter
is de diepte waar microplastics in oceanen zijn gevonden en op 3500 meter zijn plastic flessen gespot.
100%
van het plastic dat ooit is gemaakt, bestaat nog steeds. Dat komt omdat plastic voor 96% bestaat uit synthetische moleculen die niet in de natuur voorkomen en daarom door (bijna) geen enkel micro-organisme af te breken is.
50%
van al het plastic wordt naar schatting maar één keer gebruikt. Het wordt daarna direct weggegooid, of eindigt als zwerfafval. Er wordt maar een klein percentage gerecycled.
334.271
stukjes plastic per vierkante kilometer drijven in de North Pacific Gyre. Een gyre is een roterende zeestroming, hier zijn er 5 van in de wereld. Het zijn reusachtige draaikolken waarin het drijfvuil langzaam naar het midden wordt gezogen.
6 maten met dezelfde kwaliteiten


Betaalmethodes